Het Hollands landschap als inspiratie

Ik maak veelal landschappelijk werk met oog voor oorspronkelijke plekken die er voor mij en veel anderen toe doen (sense of place). Daar waar de menselijke maat nog herkenbaar is. En dat betreft vaak de schoonheid en verscheidenheid van mijn natuurlijke omgeving, het Utrechts landschap.

Ik schilder regelmatig op locatie (plein-air) maar ook graag in het atelier. Buiten zijn dat vlotte impressies in olieverf op kleinere doeken. Binnen zoek ik meer het experiment met materiaal, kleur, vormen en lijnen wat leidt tot meer expressieve, robuuste composities. Waarbij ik gebruik maak van mijn eerdere 15 jaar ervaring met abstract, experimenteel werk. En nog altijd op zoek naar de schoonheid van imperfectie.....

Over Rijk Roor: 

Ooit begonnen aan de Lerarenopleiding Beeldende Vakken (SOL Utrecht) maar voortijdig overgestapt naar de gezondheidszorg. In het nieuwe millenium heb ik het schilderen weer actief opgepakt met aanvullend deeltijdonderwijs (X-Tract/MK24, Wackers Academie Amsterdam, Gooische Academie Laren). Inmiddels werk ik ca 20 jaar vanuit mijn eigen atelier, eerst in Veenendaal en sinds 2018 fulltime in het rustieke Odijk (bij Utrecht). Ik exposeer regelmatig in de eigen regio en ben ook als docent verbonden aan het cursusproject in Bunnik (zie 'schildercursus').

 

 

 

Aangesloten bij de Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars (NABK)

Aangesloten bij de Culturele Regio (Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Rhenen)

 

KVK Nr.: 76807762         rijkroor56@gmail.com                   atelierroor.nl